Семинар „Репрезентациите и съвместното конструиране на смисъла от аналитик и клиент“

13.04.2019 | Ангелика Льове

Уважаеми колеги,

предстои визита на Ангелика Льове,

юнгиански аналитик от Германия.

13.04 (събота)

от 9.30 до 18.00 ч.

и

14.04 (неделя)

от 9.30 до 17.00 ч.

 

ще се проведе семинар на тема:

Репрезентациите и съвместното конструиране

на смисъла от аналитик и клиент

 

Място: София,Столичен диспансер за психично здраве „Проф. Никола Шипковенски“, ул. Екзарх Йосиф 59, ет. 7.

Важно: Молим да заявите своето участие в семинара до 5.04 включително, за да се предвидят достатъчно места за всички присъстващи.

Резюме: Юнг развива идеята за „конструктивното разбиране на преноса, в което човек може да се запита за смисъла и целта на преноса“ (CW 8, § 146, The transcendent function). Неговият позитивен подход оставя пространство да мислим за различните начини, по които това конструктивно разбиране би могло да работи ефективно в аналитичната ни работа. Като аналитици, ние сме тези, които избираме как да разширим своите перспективи и способности, така че да използваме преноса и контрапреноса в работата си като инструмент, който носи и създава смисъла.  

 

През последните няколко години в аналитичната общност се обсъжда именно тази концепция за съвместното конструиране на смисъла от аналитик и клиент. Дискусиите включват интерсубективната работа на аналитичната двойка, като се обръща внимание на това кои са начините, по които аналитикът достига до онези състояния на ума, за които липсват репрезентации или ако има такива, те са оскъдни.