Публична лекция на Брижит Суброяр – Актуалността на юнгианската психология в пост-модерните времена – 25.04

8 април 2024

Уважаеми колеги,

Изпращаме ви информация за предстояща публична лекция „Актуалността на юнгианската психология в пост-модерните времена“, която ще бъде изнесена от д-р Брижит Суброяр.

По-подробна информация за събитието и за лекторката ще намерите по-долу.

Лекцията ще се проведе на 25.04, четвъртък, от 19.00 ч. в Съюз на архитектите в България, адрес: ул.“Кракра“ 11, ет.2. Локацията на мястото е:

https://www.bgmaps.com/link/FB4CC150172D0A52CBA132FEBDC3A7C7

Изпратете тази информация до всички колеги, както и до всички останали, които смятате, че може да проявят интерес.

„Актуалността на юнгианската психология в пост-модерните времена“

лекция на Брижит Суброяр

 

Повлиян в първите си стъпки от Фройд, Карл Густав Юнг развива авторската си психология през първата половина на XX век. Възможно ли е тази единствена по рода си психология да бъда актуална и за нас, век по късно? На практика, макар университетите и академичните изследвания да отдават усилията си основно на поведенческите и когнитивните подходи, огромно количество хора заявяват подновен интерес към идеите на К.Г. Юнг. Също така, все повече пациенти търсят именно юнгиански подход в терапевтичната работа.

Предлаганата лекция ще разгледа съвременното в понятията на К.Г. Юнг и актуалността на наблюденията, които той прави през 50-те години на XX век, когато предвижда въпросите и предизвикателствата пред бъдещето на човечеството. Лекцията ще изследва начините, по които Аналитичната психология може да хвърли светлина върху затрудненията и търсенията на пост-модерния човек.

Д-р Брижит Суброяр живее и работи в частна практика в Страсбург, Франция. Тя е настоящ Вицепрезидент на Международната асоциация по аналитична психология (IAAP), Регионален отговорник на Програмата за обучение на юнгиански аналитици в Централна Европа и в Средиземноморско-атлантическия регион, Лиазон на хонконгската развитийна група и Председател на групата за разработване на методология за работа с деца и юноши. Бивш президент на Френското общество по аналитична психология (SFPA). Формирана е като юнгиански аналитик в двойната програма на института в Цюрих, включваща обучение за работа с възрастни и за работа с деца и юноши. Докторската си степен защитава в Института за следдипломна квалификация Пасифика, САЩ (Pacifica Graduate Institute).