Видео

Публична лекция с проф. д-р Вамик Волкан „Бежанците, идентичността на големите общности и траурът“ 20.03.2022 г.


Д-р Вамик Волкан е психиатър и психоаналитик, носител на титлата професор Емеритус по психиатрия на Медицинския Университет във Вирджиния, САЩ. Той е почетен обучаващ и супервизиращ в психоаналитичния институт във Вашингтон; бил е президент на Международното общество за политическа психология и Психоаналитичното общество във Вирджиния. Д-р Волкан е бил номиниран четири пъти за Нобеловата награда за мир. 

Научните му изследвания и над 50 книги се фокусират върху приложението на психоаналитичното мислене между държавите и културите, трансгенеративната травма, индивидуалното и обществено скърбене и терапевтичния подход към примитивните състояния на съзнанието.

За повече информация тук.

Обучение „Психологическа подкрепа в ситуация на военен конфликт“ 13.03.2022 г.

Водещ д-р Калина Йорданова, психоаналитичен терапевт, с богат клиничен опит с оцелели от войната в Босна и Херцеговина (1992-1995), Сирия, Ирак и Афганистан.
С участието на:
Катерина Псаропулу, клиничен психолог – Работа с криза и силно
тревожни състояния. Първа психологическа помощ.
Ефи Лигнос, психоаналитик, детски психотерапевт – Работа с бежанци, деца и юноши.

Официално откриване на издателство БОАП „К. Г. Юнг“

Официално откриване на издателство БОАП „К. Г. Юнг“. Представяне на Сборник с представителни научни доклади от конференции по аналитична психология 2011-2018 г. „Минало-Настояще-Бъдеще“.
21.03.2021 г.