Катерина Илиева (Ина) – юнгиански аналитик

Клиничен психолог. Юнгиански аналитик, сертифициран от международната програма на IAAP и  индивидуален член на Международната асоциация по аналитична психология. 

През 1989 г. завършва Академия по изкуствата в гр. Прага. Завръщайки се в България работи в СИФ –Бояна, Студия за телевизионни филми „Екран” и БНТ.

През 90-те години започва да изучава психология във Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий” с идеята да научи повече за психология на рекламата. Навлизането в дълбочина в тази наука, обаче, отваря нови хоризонтти и променя завинаги посоката на интересите и професионалното й развитие.  Заедно със свои колеги започва да изучава терапевтични умения  в различни  терапевтични модалности. Но идеите на Карл Густав Юнг и Джейкъб Морено, тяхните възгледи за света и човешката душа пасват в най-голяма степен на нейния светоглед и човешка същност.

Така Аналитичната психология и психодрамата  стават основни в нейния терапевтичен профил.  Сертифицира се и работи в двете парадигми, като ги съчетава успешно в работата си като индивидуален и групов терапевт. Тя е един от основоположниците на направление “ Юнгианска психодрама“  в България.

Катерина Илиева е обучител и супервизор в Програма за юнгиански ориентирани психотерапевти към БОАП „К.Г.Юнг“ и паралелно с това в Институт за психодраматични практики „Хирон“.  Преминала е също така обучение за международен супервизор към IAAP.

Има над 40 публикувани статии  в различни медии. Те са насочени към широката публика, с цел разширяване  информираността на хората по отношение на психотерапията и евентуално разпознаване на проблем в себе си или близък човек.

Тя е дългогодишен член на Управителния съвет на БОАП „К.Г.Юнг“ и доскорошен председател.

В момента е член на Управuтелния съвет на Европейската федерация на психодрама обучителните институти (FEPTO)

 

За контакт:

0898 46 47 70     |      katherinailieva@gmail.com     |        psyhelp.wordpress.com