Виниций Петров

Психолог, доктор по Философия на съзнанието и езика ЗАЩО? Винаги съм се интересувал от ЧОВЕКа… Още от съвсем ранна възраст бях изумен какво интересно и вълнуващо същество е ТОЙ, колко глупав и колко умен е в същото време. Трудностите в детството ми само засилиха вълнението ми и интереса ми към ЧОВЕКа и неговата съдба.

След 17 години работа във финансовия сектор на различни позиции се изостри и затвърди вътрешното ми усещане, че материалното благосъстояние не може да бъде достатъчен отговор на съществуването ни.

Завършените 4 магистратури и квалификации, както и защитата на докторската ми дисертация ме убедиха, че академичния свят също няма отговорите от които човек се нуждае за да бъде щастлив и успешен в пътя си… Знам, че щастието и благополучието са индивидуални въпроси за всеки един от нас – няма двама човека на тази земя, които да имат еднакви отговори на това какво значи да си благополучен и щастлив.

В допълнение истинската трудност идва от това, че щастието и благополучието са различни във всеки един момент от живота ни и изцяло зависят от контекста не само на отделната личност, но и на ситуацията, в която се намира ЧОВЕК – хора, обстоятелства и настроения, които го заобикалят.

Така разбрах, че да се води щастлив и пълноценен живот е изкуство, което трябва да се практикува във всеки момент от съществуването ни. Основното, което правя за учениците в училище и клиентите си, е заедно с тях да изследваме личния им потенциал и потенциала на ситуациите, в които се намират или понякога попадат, за да намерим най-красивите възможни решения, които да вдъхновят съществуването им и да ги карат да се наслаждават на приключението ЖИВОТ!

За повече информация:

За мен