Публична лекция „Бежанците, идентичността на големите общности и траурът“

20.03.2022 | проф. д-р Вамик Волкан

Уважаеми колеги,

С любезното съдействие на д-р Калина Йорданова

БОАП „К.Г.Юнг“ организира публична лекция с

проф. д-р Вамик Волкан на тема

„Бежанците, идентичността на големите общности и траурът“,

която ще се проведе онлайн

на 20 март 2022 г., неделя, от 16.00 до 18.00 ч.

Д-р Вамик Волкан е психиатър и психоаналитик, носител на титлата професор Емеритус по психиатрия на Медицинския Университет във Вирджиния, САЩ. Той е почетен обучаващ и супервизиращ в психоаналитичния институт във Вашингтон; бил е президент на Международното общество за политическа психология и Психоаналитичното общество във Вирджиния. Д-р Волкан е бил номиниран четири пъти за Нобеловата награда за мир. Той е създател на Международното общество за политическа психология. В работата по разрешаване на международни конфликти чрез мирни средства д-р Волкан е съдействал за преговори между Израел, Египет и Палестина и редица световни лидери. 

Научните му изследвания и над 50 книги се фокусират върху приложението на психоаналитичното мислене между държавите и културите, трансгенеративната травма, индивидуалното и обществено скърбене и терапевтичния подход към примитивните състояния на съзнанието.

Бил е временен консултант на СЗО в Албания и Македония.

За повече информация тук.

Желаещите да присъстват могат да се регистрират ТУК до 18.03 (петък) включително. Участието е безплатно и е отворено към всички заинтересовани колеги от различни терапевтични парадигми.

 

Очакваме Ви!