Лятна школа за работа с приказки в юнгианска перспектива

Уважаеми колеги,
както вече знаете на 2-ри и 3-ти септември 2023 г. (събота и неделя) в гр. Бургас
предстои
Лятна школа за работа с приказки в юнгианска перспектива
 
Поради интересът за участие онлайн, имаме удоволствието да ви информираме, че такава възможност ще бъде предоставена и всички, които искат да участват, но нямат възможност да пътуват могат да се включат.
Лятната школа е насочена към студенти и членове на Юнг общество, както и към колеги психолози и психотерапевти от други школи, които имат интерес към темата. Можете да споделите информацията с ваши колеги.
Заявете своето присъствие попълвайки формуляра за участие ТУК  и да изпратете копие на платежен документ до 29.08.2023 г. включително.
Анонс:
Аналитичната работа с вълшебна приказка е духовно посвещение в тайнството на народната мъдрост. 
 
Приказките са многопластови, рядко можем да анализираме приказка до край. Народните приказки пресъздават модела на психиката на човека, за това и толкова си приличат приказките на различните народи. Юнг казва, че след като анализираме максимално една приказка, трябва след това да си вземем седмица отпуска, толкова уморителна работа е това. На морския бряг, заедно ще се потопим във вълшебството на този процес, а водите ще ни отвеждат обратно към брега за почивка.
 
Приказките, които ще бъдат включени за работа са:
„Неродената мома“
„Цар Дроздробрад“
„Приказка за солта“
„Слънчевото дете“
„Аленото цвете“
 
с водещи:
 
Красимира Байчинска – психолог, музикален и юнгиански психотерапевт, обучител и супервизор в програма на Юнг общество. Повече информация на https://jungbg.org/therapists/krasimira_bajchinska/
Александра Найденова – психолог, юнгиански ориентиран психотерапевт, треньор и консултант по групова динамика и организационно развитие. Повече информация на https://jungbg.org/therapists/aleksandra-najdenova/
Яна Монева – клиничен психолог, юнгиански ориентиран терапевт и психодрама асистент. Повече информация на https://jungbg.org/therapists/yana_moneva/
 
Цели:
– развитие на разбиране за юнгианския подход към вълшебните приказки
– доразвитие на знания и умения за работа с архетипните мотиви във вълшебните приказки;
– повишаване на разбирането за символния език на приказките;
– разкриване на архетипната динамика, представена във вълшебните приказки;
Програмата можете да намерите тук. Организаторите си запазват правото за промени в програмата.
Заплащане:
Таксата за членове, платили членския си внос (и студенти, платили административна такса), е 128 лв. За всички останали таксата е 160 лв.
Плащането се извършва по банков път:
Българско общество по аналитична психология „Карл Густав Юнг“ (БОАП „К. Г. Юнг“): Райфайзен БАНК, IBAN – BG 55 RZBB91551068000316, BIC – RZ BBBGSF. Молим Ви, вписвайте имената си и основанието за внасяне на сумата и изпратете копие на платежния си документ по имейл на bs.c.g.jung@gmail.com в отбелязания краен срок – 29-ти август. Благодарим предварително.
Н.Б. Таксата не включва разходи за транспорт, настаняване и храна. За съдействие, относно престоя Ви в Бургас и за повече информация относно програмата на Лятната школа, можете да се свържете с Александра на тел. 0898508195.